Floarea Vietii
se regaseste in multe dintre culturile din intreaga lume, in culturi stravechi sau moderne. In cest simbol se regasesc toate elementele constitutibile ale universului material pe care le numim "platonice solide".
Cu acest simbol se studiaza legatura existenta intre solidele platonice si corpul omenesc, ca si constiinta umana.
Floarea Vietii este un tipar universal cu mai multe fete. Cand este suprapus acest simbol peste un cerc sau o sfera, Floarea Vietii va trasa o fereastra catre infinit.
Steaua lui David
sau "Scutul lui David" este unul dintre cele mai cunoscute simboluri iudaice. Este alcatuita din doua triunghiuri echilaterale suprapuse, unul avand baza in jos, iar celalalt rasturnat, cu varful in sus.
De-a lungul timpului, acest simbol a capatat diferite valente. Initial acest model geometric era folosit pantru a intari scuturile de lupta ale evreilor. O asemenea structura de rezistenta permitea scutului sa reziste la orice lovitura primita din partea adversarului, fara sa se deformeze.
In cultura cabalista, acest simbol are o semnificatie dihotonica, si anume lupta dintre bine si rau, dintre material si spiritual.
Yin Yang
sunt doua concepte religioase cu originea in filosofia si metafizica chineza. Aceste concepte reprezinta fortele primordiale si complementare din care este allcatuit universul si toate elementele acestuia.
Yin este elementul intunecat, trist, naiv, melancolic, introvertit si care corespunde noptii. Yang este elementul luminos, fericit, plin de vitalitate si forta si corepunde zilei.
Yin are ca si corespondenta in elementele naturii apa si pamantul, in timp ce yang este simbolizat de foc si vant. Ying si Yang sunt deci doua concepte fundamentale in filosofia si cultura chineza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu