sâmbătă, 7 aprilie 2012

Folosirea ultrasunetelor

Ultrasunetele pot fi definite ca vibratii mecanice folosite in aparatura medicala si concreta.
Vibratiile se transmit cu mare putere si cu o energie mica. In momenul in care aceste unde ajung sa se concentreze intr-un anumit loc din spatiu, ele provoaca acolo o amplificare foarte mare. Ultrasunetele nu sunt periculoase daca sunt folosite energii mici pentru a le produce. Daca ele sunt foarte amplificate sau se folosesc cate 2-3 emitatoare ultrasonice, si intr-un anumit punct din spatiu, aceste unde se intalnesc, pin rezonanta pot sa fie disctructive. 
Ultrasunetele pot fi folosite si pentru indepartarea animalelor nedorite sau a altor fiinte: caini, soareci, pisici. Ultrasunetele peste 20 KHz sunt auzite de catre soareci si sobolani. Aceste frecvente inalte se aud ca un tiuit ce nu poate fi suportat de catre aceste fiinte si acestea se indeparteaza instantaneu. Peste 30 KHz, ultrasunetele sunt folosite la indepartarea tantarilor.
Ultrasunetele se mai folsesc si pentru a influenta fiinta umana si in medicina, deoarece au capacitatea de a se reflecta si a transcrie   problema unor organe din corp. Astfel, se pot vindeca afectiuni precum: pietre la rinichi, anomalii canceroase, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu