sâmbătă, 7 aprilie 2012

Utilizarea plantelor pentru vindecarea emotiilor negative

Pentru a echilibra o combinatie de stari negative este necesara utilizatea plantelor. Plantele isi au originea in natura, fiecare planta avand proprietati terapeutice coresunzatoare pentru o stare aparte. Dar pot fi utilizate si pentru o combinatie de stari, deci pentru un efect sinergic. Sinergia plantelor este printre cele mai utilizate tehnici ezoterice in vindecarea emotionala. Plantele se pot aplica sub limba, imbibate in apa plata sau filtrata.
In caz de epuizarea sufleteasca, atunci cand simtim ca nu mai putem continua o activitate, este bun cimbrul, o planta destul de comuna si usor de gasit. 
Pentru agresare exterioara, cand simtim ca suntem obligati sa ne adaptam la anumite situatii nefavorabile sau chiar stres este buna lavanda, o planta cu proprietati calmante. Se gaseste la orice plafar, insa varianta naturala este cea mai indicata.
Pentru incapacitatea de a exprima ganduri si emotii, dar si pentru durerile frecvente de ceafa, rigiditate si incapatanare este indicata salvia. Salvia are acest efect de exteriorizare si ameliorare a starilor negative.
Fata de atasamentul din trecut, sau fata de asa zisele emotii de apa, planta cea mai indicata este cistetul o planta lipicioasa.
In cazul bulversarii, confuziei si a lipsei de initiativa sunt bune sanzaienele sau dragaica in termeni populari, o planta destul de comuna si gasita pe campurile din natura. Ea are capacitatea de a da aceasta senzatie de entuziasm si luarea corecta a deciziilor, a unei initiative corecte cand dorim sa incepem ceva.
Pentru purificarea interioara este indicat busuiocul. Busuiocul are proprietati curative interesante, puritatea exterioara fiind interiorizata prin aceasta planta. Busuiocul este folosit de generatii la diferite intrebuintari.
Iar pentru detasarea de trecut sau de anumite evenimente cu incarcatura negativa s-a descoperit ca menta este potrivita in terapia acesti emotii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu