sâmbătă, 7 aprilie 2012

Voodoo

Este o forma derivata  a celei mai vechi religii de pe pamant. Voodoo este o religie monoteista reprezentata printr-un zeu suprem atotstiutor care controleaza totul prin puterea si vointa sa. Pe langa aceasta, exista si un numar foarte mare de spirite numite "Loa" carora oamenii incearca sa ii venereze cu rugaciuni. Se zice ca acestia ar controla sanatatea, pamantul si bogatia, universul, fertilitatea si celelate aspecte ale vietii, influentand in bine sau in rau fiecare aspect.
Voodoo se bazeaza pe doua principii de convingere. Primul ar fi acela ca omul are un ciclu normal viata-moarte, iar al doilea se refera la cauzalitate si efect, intrucat fiecare cauza are un efect si fiecare actiune va fi urmata de reactii, imprevizibile.
In aceasta practica, aproape 60% sunt ritualuri de invocare a fortelor divine pentru vindecare in caz de boala. In tratarea acestora sunt folosite diferite potiuni preparate din ierburi sau chiar medicamente.
Exista doua tipologii de Voodoo: tipul "Rada" practicat in proportie de 95% de adeptii acestei religii. Ea promoveaza pacea iar invocatiile sunt facute de catre acei "Loa" buni. A doua parte este denumita "Petro" si reprezinta magia neagra practicata in Voodoo.
Voodoo de astazi este considerata o religie cu impact negativ deoarece promoveaza supranaturalul intr-o lume din ce in ce mai desacralizata. A devenit o activitate cu scop comercial de pe care se poate beneficia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu