sâmbătă, 7 aprilie 2012

Secretul din spatele materiei

Acest subiect a fost unul controversat deoarece nu se stie inca cu exactitate daca lumea externa exista cu adevarat sau este doar o inchipuire cum sustin unele studii.
Omul este conditonat inca de la inceputul existentei sale ca lumea in care traieste are o materialitate absoluta. Astfel, crestem dub efectul acestui crez si ne construm intreaga viata pe acest considerent. 
Totusi, descopririle stiintei moderne au aratat o realitate diferita si semnificativa fata de ceea ce se petrece in exterior.
Informatiile din lumea exterioara sunt detectate cu ajutorul celor 5 simturi: vaz, miros, gust, auz si pipait. Anumite experimente asupra simturilor noastre au dovedit realitati diferite. Se afirma ca omul este o simpla imagine, iar "toate trairile sunt temporare si inselatoare, iar acest univers este o umbra."
Actiunea de a vedea este realizata progresiv. Cand spunem ca vedem, noi observam de fapt semnalele electrice din creierul nostru. De aceea, creierul uman nu este confruntat cu originalul exterior al materiei ci mai degraba cu o copie electrica ce se formeaza in creierul nostru, un loc lipsit total de lumina.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu